Lazer epilasyon nedir? Çeşitleri nelerdir? İstenmeyen tüylerden kurtulmak için kullanılan bir yöntemdir. FDA tarafından onaylanan lazer epilasyon güvenli bir yöntem olup medikal estetik alanında sıklıkla kullanılmıştır. Günümüzde insanların istenmeyen tüylere karşı en çok tercih ettiği yöntem lazer epilasyon yöntemidir.

Konsantre ışık demeti yani lazer kullanarak tüylerin giderilmesine sağlayan bu yöntem selektif fototermoliz prensibiyle etki etmektedir. Selektif fototermoliz prensibinde klomofor melanin adındaki renk pigmenti hedef alınır. Lazer ışını kıl kökünde ısı enerjisine dönüşerek hiç bir zarar vermeden kıl kökünde hasar oluşturur. Her seansta biraz daha hasar gören kıl kökü belirli bir seans sonunda tekrar kıl oluşturmayacak kadar hasara uğramış olur. Bu prensip göz önüne alındığında lazer epilasyonun beyaz kıllarda etkili olmayacağı görülür.

Lazer Epilasyon Çeşitleri

Üç dalga boyu kullanılan lazer epilasyonda hangi dalganın kullanılacağı cilt rengine ve kıl tipine göre değişkenlik gösterir. Her birinin de avantajı olduğu gibi dezavantajı da bulunmaktadır. Lazer epilasyon çeşitlerinden ilki Alexandrite Lazer Epilasyondur. Bu epilasyon çeşidi en fazla açık tenli ve koyu kıllara sahip olan kişilerde kullanılır. Diğer bir lazer epilasyon çeşidi Diode Lazer Epilasyondur. Bu yöntem koyu tenlerde daha güvenlidir. İnce kıllarda da etkili olan bu lazer epilasyon yöntemi her mevsim gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Ancak bu yöntemin ağrılı olması bir dezavantajdır.

Son olarak yağ lazer epilasyon çeşidi tüm cilt tiplerine ve her mevsim uygulanabilir. Fazla derine nüfus eder. Bu sebepten ağrılı olması dezavantaj olarak karşımıza çıkar.

Lazer epilasyon hakkında aklınıza takılan bütün sorulara Egedermalife.com sitesinden ulaşabilirsiniz.

https://www.egedermalife.com/

Tags

Comments are closed