Unity oyun nasıl yapılır? Günümüzde çokça kişi bu soruya bir cevap aramakta. Unity, bugün çok popüler olan ve 2D veya 3D oyunlar oluşturmamıza olanak tanıyan çok eksiksiz ve gelişmiş bir oyun motorudur. Ücretsiz bir şekilde Unity’in sunmuş olduğu oyun motorunu kullanarak istediğimiz şekilde ve bilgimiz çerçevesinde oyun yapabiliriz.

Unity Oyun Nasıl Yapılır?

 Unity ile oyun geliştirmeden ilkin birkaç şey öğrenmeliyiz. Programlama dilini öğrenmek gerekir öğrendikten sonrasında yapmamız gereken Unity oyun motorunu tanımamız gerekiyor. Oyununuzda kullanacağınız karakterleri, nesneleri ve skinleri Unity dışı bir uygulama ile hazırlarsanız o uygulamayı da öğrenmeniz gerekecektir. Oyun dosyalarının barınması için sanal sunucu temin edebilirsiniz.

Oyun geliştirme esasında işinize yarayacak, projelerinizde size yardımcı olabilecek oyun öğelerini bulabileceğiniz Asset Store hakkında bilgi edinin. 2D oyun oluşturma programı olarak da kullanılabilir. Alternatif olarak, Android için oyun kurmak istiyorsanız Unity’yi 2D mobil oyun oluşturma programı olarak da kullanabilirsiniz. Gerçekten oldukça işlevlidir ve birçok platform için oyun üretmede kullanılabilir.

 Projemizin Dosyasını Hazırlamak

 Bir oyun geliştirmek ilkin bir fikirle başlar. Bir oyun fikri buluyorsunuz ve bu fikri geliştirip detaylandırarak oyun geliştirmeye geçiyorsunuz. Çalışmanız geliştirme aşamasındadır. Öyle ki, dokümantasyon olmadan geliştirmeye başladığınızda, ilerledikçe muhtelif yerlerde sual işaretleriyle karşılaşacaksınız. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için karakterleri, mekanikleri, skinleri ve oyunun bütün özelliklerini dosyalar halinde yapmaya itina göstermeniz gerekiyor.

Unity Oyun Yapmak İçin Sanal Sunucu

Online sunucu, VDS server, fiziksel sunucu, sanal sunucu gibi çokça konuda hizmet vermektedir. Onlinesunucu.com.tr aracılığıyla sanal sunucu hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. İyi bir oyun yapabilmek için sanal sunucu hizmetlerinin önemi bir hayli büyüktür.

Tags

Comments are closed