Mersin diş hekimi tavsiyesi mi arıyorsunuz? Genellikle Mersin’de çürük diş tedavisi, diş dolgu tedavisi, diş beyazlatma gibi konularda aratış içerisinde olunmaktadır. Bu tedaviler Mersin diş hekimi aracılığıyla yapılmaktadır. Dolgu tedavisi anestezi altında yapıldıysa anestezinin etkisi geçene kadar yemek yememelisiniz. Anestezinin etkisi geçmeden yemek yerseniz, dilinizi veya dudaklarınızı ısırabilirsiniz. Anestezinin etkisi ameliyattan sonra üst çenede yaklaşık  3 saat, alt çene dişlerinin arka gruplarında ise yaklaşık 4 ya da 5 saat sürer. Anestezik etkinin süresi kişiden kişiye değişebilir.

Mersin Diş Dolgusu Tedavisi

Mersin diş hekimi aracılığıyla sizler de diş dolgusu tedavi hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Kullanılan dolgu malzemesine göre işlem sonrası yemek yiyebileceğiniz süre farklılık gösterecektir. Bu konuda doktorun uyarılarına dikkat edilmelidir. Mersin diş dolgusu tedavisi için https://dtmertyildiz.com/ a giriş yapabilirsiniz.

Diş Dolgusu Yapılırken Acır Mı?

Eskiden diş tedavilerinden çok korkulurdu. Çünkü teknoloji daha ilkeldi. Diş tedavilerinde daha ilkel yöntemler kullanılırdı. Günümüzde bölgesel anestezi sayesinde tedavi yapılacak bölge, tedaviye başlamadan önce uyuşturulmaktadır. Tedavi esnasında ağrı hissedilmez.

Diş dolgusu yapıldıktan sonra diş hassasiyeti normal mi?

Dolgu işleminden sonra tedavi edilen dişte 12 saate kadar sürebilen ağrı ve hassasiyet normal kabul edilir. Bu durumda hasta doktorun uygun gördüğü ağrı kesicileri kullanabilir. Ağrı 12 saat devam ederse ve kötüleşirse doktora başvurulması önerilir. Dolgunun boyutuna ve dolayısıyla canlı diş dokusunun yakınlığına bağlı olarak 6 aya kadar sürebilen soğuğa veya sıcağa karşı hassasiyet oluşabilir.

Tags

Comments are closed