Eterik bedende çakra nerede bulunur? 7 çakra vücudumuza dağılmıştır, fiziksel, zihinsel ve enerjisel dengeyi sağlayan enerji noktalarıdır. Çakra terimi Eski Hint Sanskritçesinden gelir ve “daire” veya “tekerlek” veya “disk” anlamına gelmektedir.

Eterik Bedende Çakra Nerede Bulunur?

Kök Çakra: Omurganın kök yani en dip kısmında bulunur. Bu çakra hayata tutunmayı sağlar. Enerji dengesinin sağlanması için tepe çakrasıyla uyumlu olmalıdır.

Sakral Çakra: Bu çakra göbek deliğinin iki parmak altında(üreme organlarının bulunduğu noktada) bulunur. Bereket merkezidir.

Solar Pleksus: Göbek deliğinin iki parmak üzerinde bulunan bu çakramız enerjisini güneşten alır ve empati kurma, altıncı his bu çakramızla ilgilidir.

Kalp Çakrası: Göğüsün tam ortasında bulunur. Bu çark sevgi alışverişinin ve bütün vücudumuzun merkezidir.

Boğaz Çakrası: Köprücük kemiği ile gırtlak arasında boğazın tam üzerinde bulunur. Kendini ifade etme ve iletişim kurabilme merkezimizdir.

Üçüncü göz/ Alın Çakrası: Nefsin makamı olarak adlandırılan bu çark iki gözün arasında kaşlarımızın ortasında yer alır. Duru görünün ve sezgisel gücün merkezidir.

Tepe/Taç Çakra: Başımızın en üzerinde, ortasında, tepe noktasında yer alır. Tüm evrenle olan bağlantımızı sağlar. Fiziksel bedenimizdeki işleyişin enerji boyutundaki merkezidir. Kozmik enerji ile ilgili bilgiler için emreonursal.com ‘a giriş yapabilirsiniz.

Tags

Comments are closed