Antep fıstığı besleyici ve lezzetli bir atıştırmalıktır. Çocukken antep fıstığının parlak renklere boyandığını hatırlarsınız, genellikle kırmızı, bazen yeşil olsa da. Bu, ne zaman fıstık yeseniz ellerinizin kızaracağı anlamına geliyordu! Boyanmasının nedeni, o dönemde antep fıstığının işlenme yöntemlerinden kaynaklanıyordu. Kabukların daha düzgün görünmesi için renkler eklendi. Günümüzde modern işleme makineleri renk bozulmasını önlemektedir.

Antep Fıstığı Besleyici

Antep fıstığı sağlıklı bir atıştırmalıktır ve harika bir protein ve diğer temel besin kaynağıdır. Orta Doğu ve Orta Asya kökenli küçük bir ağaç tarafından üretilirler. Lezzetli tadı ve besleyici tohumları nedeniyle yaygın olarak yenirler. Düşük yağ içeriğine sahip olsalar da lif açısından yüksek olabilirler, bu da onları iyi bir protein ve diğer besin kaynağı yapar. Ve düşük yağ içeriği nedeniyle antep fıstığı mükemmel bir atıştırmalıktır. onlineciftci.com firması doğal ürünleri tüketici ile buluştıran bir firmasır.

Yağsız kas kütlesi oluşturmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için önemli olan neredeyse altı gram protein içerirler. Antep fıstığı lif bakımından da yüksektir ve daha uzun süre tok hissetmenize yardımcı olabilir. Antep fıstığı ayrıca kilo vermenize ve bazı hastalıkları önlemenize yardımcı olabilir. Vücudu kanserle ilişkili zararlı serbest radikallerden korumaya yardımcı olan fenolik bileşikler içerirler. Antep fıstığı yağ oranı düşük ve hafif bir tada sahip olduğu için herkes tarafından yenebilir.

Sağlık Yararları

Tek bir porsiyon antep fıstığı 13 gram yağ sağlar. Bu yağın çoğu tekli doymamış, yani kalbe iyi geliyor. Diğer iki gram doymuş yağdır. Araştırmalar, antep fıstığının kolesterol seviyelerini de düşürebileceğini düşündürmektedir. Antep fıstığı ayrıca yüksek düzeyde lif ve protein içerir. Bu nedenle, kalp için iyi bir atıştırmalıktırlar.

Sağlık yararları arasında antep fıstığı da önemli miktarda C vitamini içerir. Bu önemli besin, insan vücudu için gereklidir. Kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olur ve sağlıklı yaşlanmayı destekler. Ayrıca cildi içten besleyen E vitamini ile yüklüdürler. E vitamini ayrıca kan dolaşımını teşvik eder ve insülin seviyelerini kontrol eder. Ayrıca kalp hastalığı ve prostat kanseri riskini azaltmaya yardımcı olur. Antep fıstığının diğer besinsel faydaları arasında yüksek oranda bakır, manganez ve fosfor bulunur. Bu besinler vücudun mikrobiyotasını yenilemeye yardımcı olabilir.  onlineciftci.com

https://onlineciftci.com/antepfistigi

Tags

Comments are closed