Avukat ve boşanma avukatı hakkında bilgiler vermek isteriz. Kendisini vekil atayan kişiler adına devlet nezdinde hak aramayı ve onların haklarını korumayı meslek edinen ve bu bağlamda yasanın gerektirdiği yeterlilikleri taşıyan kişiye, avukat denir. Avukat, hayatın her alanında kişinin haklarını profesyonelce savunması adına başvurulan bir meslek güruhudur.

Avukatlık yapmak için hukuk fakültesinden mezun olmak ve avukatlık staj süresini başarıyla tamamlamak gerekir. Ülkemizde bu alanda hizmet veren çok sayıda avukat ve hukuk bürosu bulunur. Bu kişilere veya bürolara başvurularak istenen hizmetin nasıl alınabileceğine dair bilgilenilebilir. Genellikle avukatlar kendi ilinde hizmet verir. Örneğin Mersin avukat, Ankara, İstanbul, İzmir avukat gibi.

Boşanma Avukatı Nedir?

Boşanma avukatı, eşler arasında gerçekleşen uyuşmazlığın aile hukukunun temel ilkelerine uygun bir biçimde çözülmesini sağlayan savunma avukatıdır. Boşanma avukatının görevi, hukuken hak ve borçların tespitinin yapıldığı ve uyuşmazlığın tamamıyla çözüldüğü noktada, sona ermiş olur.

Uygulama çerçevesinde, boşanma ve mal paylaşımı davası kesinleştikten sonra infaza yönelik aşamaları da boşanma avukatı takip eder. Yani, aile mahkemesinin vermiş olduğu kararların infaz kısmı tamamlanılarak müvekkilin tüm haklarına kavuşmasının sağlanmasıyla birlikte, boşanma avukatının görevi sona ermiş olur. Boşanmak isteyen bir kişi avukatı öncelikle kendi ilinde aramaktadır. Örnek vermek gerekirse Ankara boşanma avukatı, Mersin boşanma avukatı, İzmir boşanma avukatı gibi…

Tags

Comments are closed