Üniversiteye verimli nasıl hazırlanılır? Bir nevi çalışmaya hazırlık evresi olarak da nitelendirebileceğimiz bu kısım aslında düşündüğümüzün aksine çok önemlidir. Bir yemek yapmadan önce nasıl eşyaları düzenlemek ve kafamızda planı oluşturmak bize büyük bir kolaylık sağlıyorsa aynı durum ders içinde geçerlidir. Aslında bu hazırlık aşamasını 4 bölümde inceleyebiliriz.

Üniversiteye Verimli Nasıl Hazırlanılır?

Çokça kişi üniversiteye hazırlık sürecinde planlama eksikliği ve düzensizlik yaşamaktadır. Peki üniversiteye verimli nasıl hazırlanılır? Üniversiteye hazırlık evresinde verimli ders çalışabilmek için tercih edilebilecek en iyi sitelerden bir tanesi https://universiteye.org/ şeklindedir.  Ayrıca verimli hazırlanabilmek için ilgili adımlar şunlardır:

Üniversiteye Hazırlanırken Verimli Uyuma

Uykumuz bizim gün içindeki verimliliğimizi çok etkiler. Aslında bu bizim iççin bir deşarj olma mekanizmamızdır. Ve insanlar ortalama olarak hayatlarının üçte birini uyuyarak geçirir. Uzmanlarca tavsiye edilen uyku ortalama 7 ile 8 saattir. Bir öğrencide gün içinde kendini yorgun hissetmemek ve dersten verim alabilmesi için en az 7 saat uyumalıdır.

Üniversiteye Hazırlıkta Konsantrasyon

Dersten verim alabilmemiz için en önemli faktörlerden biri konsantrasyondur. Çevrenizde dikkatinizi dağıtacak hiçbir şey olmamalıdır. Ve günlük hayatınızda aklınıza takılan herhangi bir konu bunu etkileyebilir. Aklınıza takılan bir konuyu ders başına geçmeden hemen önce ajandanıza veyahut tercih ettiğiniz başka bir yere not almanız konuyu daha fazla düşünmemeniz için yardımcı olacaktır.

Üniversiteye Hazırlanırken Ortam Hazırlığı

Ders çalışacağınız ortam ders veriminizi en fazla etkileyen faktörlerden biridir. Ders çalışacağınız ortamın temiz ve toplu olması aynı zamanda sizin motivasyonunuzu da artıracaktır. Masanızın üstünde o gün çalışacağınız materyaller dışında bir şey olmamalıdır. Ve dikkatinizi dağıtacak herhangi bir eşyayı da kendinizden uzaklaştırmanız faydalı olacaktır. Aynı zamanda telefonunuzu da uyku moduna almak ve gelen bildirimlerden haberdar olmamak o an derse odaklanmanıza fayda sağlayacaktır.

Üniversite Hazırlık Sürecinde Planlama

Planlamak sadece ders için değil hayatımızın birçok alanında verimimizi artırır. Ve bunun yanında planlı olarak yapmadığımız hiçbir şeyde gerekli kadar verim alamayız çalışmamız gereken konunun yada dersin önceden belli olması ve bizim güne başlarken ne çalışsam acaba? Sorumuzun olmaması kafamızın rahat ve emin bir şekilde derse oturmasını sağlar. Aynı zamanda çalışmamız gerken şeyleri ajandamıza ya da bir not defterimize not ettiğimizde sanki kendimize görev vermişiz gibi hissettirdiğinden o görevi tamamlamak için size motivasyon sağlar.

Planlamamızı yaparken hangi yöntemin biz de daha etkili olduğunu deneyerek görebiliriz ve buna göre günlük, haftalık veya aylık planlama yapabiliriz. Üniversiteye verimli nasıl hazırlanılır? Sorusuna sizler için en iyi şekilde cevap vermeye çalıştık.

Tags

Comments are closed