Marka patent işlemleri nasıl yapılır? Günümüzde birçok girişimci kendilerine ait marka yaratarak serbest piyasada ciddi kazanç elde etmeyi planlıyor ve bunu çok iyi derecede başaranlar da mevcuttur. Marka tescil, bir markanın tüm hak ve sorumluluklarının kişinin kendi üzerine almak amacı ile yaptığı başvurudur. Girişimciler bu şekilde doğru başvurularda bulunarak kendi markalarının tescilini kolay bir şekilde akabilirler.

Gelişen teknoloji ve hızla büyüyen dijital pazarda markanın önemi daha da artıyor. Bu şekilde,  yasal yollardan markanın tüm hak ve mesuliyetini üzerine alan kişiler kendilerini o marka ile öne çıkarabilirler. Marka tescili ile başka firmaların aynı markayı kullanmasının önüne geçmiş olunur.

Marka Patent İşlemleri Nasıl Yapılır?

Marka başvuru için efor patent Firma ya da şahıslar marka tescili yaptırırken ilk önce, Türk Patent Enstitüsü’ne başvuruda bulunmalıdır.  Bunun için öncelikle evrak ve belgelerin hazırlanması gerekiyor. Eksiksiz olarak hazırlanan belgeler Türk Patent Enstitüsü’ne teslim edilir. Artık bu süreçte başvuru kesinlik kazanmış olur. Marka unvanı koruma altına alınmış olur. Başvurudan itibaren firmaya eksiklerin giderilmesi için 2 aylık bir süre tanınır.

Ardından evraklar incelemeye alınarak değerlendirilir. Eğer usule uygun görülür ise marka Resmi Marka Bülteni aracılığıyla yayınlanır ve sicil kaydı oluşturulur. Patent tescil işlemleri de aynı aşamalarla devam etmektedir. İşlemlerin bitiminde Marka Tescil Belgesi ve marka sicil kaydı sahibine teslim edilir. Tüm marka ve patent başvurularınız için marka patent sitesi Eforpatent.com.tr sitesini ziyaret ederek hizmet alabilirsiniz.

Tags

Comments are closed