Kredi kartı limiti nasıl belirlenir? İnsanlar ihtiyaçlarını karşılamak için taksitli alışverişi daha çok tercih etmektedir. Günümüzde geçmiş yıllardaki gibi elden taksit imkanları ortadan kalkmıştır. Bunun için daha kullanılabilir kredi kartı yöntemi geliştirilmiştir. Kişi hizmeti aldığı firmaya değil kredi kartını aldığı bankaya borçlanmaktadır. Ve düzenli olarak her ay belli bir miktar ödeme yapması gerekir.

Kredi kartı için belirli bir limit söz konusudur. Bunun belirlenmesi için öncelikle kişinin aylık geliridir. Her banka aylık gelire bakar fakat bazıları son bir yıllık gelire bakarken bazıları son iki yılı baz alır. Ayrıca belirlenmiş kredi puanı da dikkate alınmaktadır. Ayrıca limit her kredi kartı çıkarıldığında artış göstermez. Kullanılan kredi kartlarının hepsinin toplamı aylık gelire göredir.

Neden Kredi Çekmeye Gerek Duyulur?

Kişi veya kurumlar, kuruluşlar belirli bir miktar satın alma gücünü belirli süreler içerisinde ödemek kaydıyla bankalardan kredi çeker. Acil nakit gerektiren durumlar olsun, alınması gereken ihtiyaçlar olsun, yapılması gereken ödemeler olsun birçok faktör kredi çekilmesini gerektirebilir.

Kişiler daha çok mal mülk sahibi olmak için krediye başvurabilir. Konut kredisi gibi önemli alımlar için krediler vardır. Ödeme planı çekilen tutara ve ödeme vadesine göre değişir.

Şirket ve kurumlar ise acil ödemeleri ya da yapması gereken yatırımlar için ihtiyaç kredisi tercih edebilir. Bu ve benzeri birçok konuda bilgi almak için Finanskredi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Tags

Comments are closed