Siber güvenlik, ağlar, sistemler ve programları dijital saldırılardan korumayı sağlamaktadır. Bu siber saldırılar genelde hassas bilgilere erişmeyi, değiştirmeyi veya yok etmeyi amaçlar. Siber saldırılar kullanıcılardan zorla para alınması, wifi şifre kırma veya normal iş süreçlerini kesintiye uğratmayı hedeflemektedir.

Etkili siber güvenlik önlemlerinin uygulanması, günümüzde insanlarda daha fazla cihaz olduğundan ve saldırganların daha yenilikçi hale gelmesinden dolayı zorludur.

İnsanlar

Kullanıcılar, güçlü parolalar seçmek, e-postalara karşı dikkatli olunması ve verileri yedeklemek gibi temel veri güvenliği ilkeleri uyması gerekir.

Süreçler

Kuruluşların ddos nedir, nasıl başa çıkacaklarına dair bir çerçeveye sahip olmaları gerekmektedir. Saygın bir çerçeve size rehberlik edecektir. Saldırıları nasıl tanımlayabileceğinizi, sistemleri nasıl korunacağını, tehditleri nasıl tespit edileceğini ve saldırılardan nasıl kurtulabileceğinizi açıklar.

Teknoloji

Teknoloji, bireylere ve kuruluşlara kendilerini siber saldırılardan korumak için ihtiyaç duyulan bilgisayar güvenlik araçlarını vermek için gerekmektedir. Üç ana varlık korunmalıdır: akıllı cihazlar, bilgisayar ve yönlendiriciler gibi uç nokta cihazları; bulut ve ağlar. Bu varlıkları korumak için kullanılan yaygın teknolojiler, yeni nesil güvenlik duvarları, kötü amaçlı yazılımlar, DNS filtreleme, virüs koruma yazılımları ve e-posta güvenlik çözümlerini içermektedir.

Milli Siber Güvenlik arduino nedir ve scada nedir gibi siber güvenlik konusunda bilgi veren bir sitedir. Daha fazla bilgi için millisiberguvenlik.com adresine göz atabilirsiniz.

Tags

Comments are closed