Yavru kedi sahiplenmenin faydaları nelerdir? Günümüzde çok sayıda kişi yavru kedi sahiplenme konusunda arayış içerisindedir. Kedi sahiplenerek bir canlıya sıcak bir yuva sunmuş olursunuz. Ayrıca bu sizi hem psikolojik açıdan rahatlatır hem de fiziki açıdan çok sayıda eylem gerçekleştirmenize katkı sağlar. Yavru kedi sahiplenme eylemini gerçekleştirerek kedinizin büyümesine de şahit olabilirsiniz.

Yavru Kedi Nasıl Sahiplenilir?

Kedi sahiplenmek aslında kolay. Buna imkan tanıyan sitelerden bir tanesi miyavru.com olarak biliniyor. Kedi sahiplenme ücretsiz konusunda tercih edilebilecek bir sitedir bu site. Kullanımı son derece kolay site aracılığıyla sizler de kedi sahiplenebilirsiniz. Peki kedi sahiplenmenin faydaları nelerdir? Bazı faydalarına göz atalım.

Sahiplenilen Kedilerle Hayatı Paylaşmak Zihni Gençleştiriyor!

Bir kedi ile arkadaş olmak bizi ruhen rahatlatacaktır. Onunla ilgilenmek, ona mama vermek, sevgi göstermek ve dahası! Videosu kadar dostluğu da rengarenk olan kedilerin zihnimizi diri tutmaya yardımcı olduğunu biliyor muydunuz?

Bedenimizin beynimize beynimizinse jimnastiğe ihtiyacı var. Hayat yolunda kedilerle yakın ilişkiler kurmaksa tam bir beyin jimnastiği…

Beynimizi geliştirmek ve genç kalmasını sağlamak için, uzmanlar farkında olmadan yapar hale geldiğimiz günlük işleri alıştığımız yöntemlerin dışına çıkarak yapmamız gerektiğini, böylece beynimizin gelişimine yardımcı olabileceğimizi söylüyorlar. Mesela telefonu hep alıştığımızz el ile değil de diğer elimizle tutmak gibi sıradan işleri farklı biçimde yapmak gerekiyor. Yürürken plaka okumaksa bir başka öneri.

Kendimizi şartlandırsak bile günlük akışta bu tip aktivitelere yer vermek hayli zor. Bunlar yerine kendimizi bir kedinin sevgisine bırakmak  doğal seyirde beynimiz için yaşlanma karşıtı çalışmalar yapmamızı sağlıyor.

Nasıl mı?

Yürüme esnası egzersizleri

Evde yürürken adımımızı standart bir düzene göre atamayacak kadar kedi dostumuzun güzergahına saygı duyar hale geliyoruz. Odadan odaya geçerken minik ev arkadaşımızı hesaba katıyor önce sola sonra sağa sonra tekrar sola bakarak adımlar atıyoruz.

Fark arama çalışması

Günde hatrı sayılır miktarda vücut, göz, kıl dökme, mama kabı su kabı kontrolü ile beyni sıradan akıştan çıkartıyoruz.

Bonus: Ekstrem anlar

Evlerinde muhabbet kuşu beslerken yardıma muhtaç bir kediyi sahiplenmek durumunda kalan hayvan severler var. Kedi sokakta avcılık öğrenmeye başlamış, kuş ise evde doğmuş insandan başka canlıyla tanışmamış. Mecbur kalınmadıkça denenmemesi gereken bu durumda satranç benzeri bir aktiviteye merhaba demiş oluyorsunuz. Hem de aksiyon dolu anlar getiren sürprizli bir aktivite… Kedi tuvalete gidecek oturma odasının kapısını kapat, kuş sıkıldı kediyi balkona al, yemek saati kuşu mutfağa al makarna, çorba yesin gitsin, kuşu odaya al kedi mutfağa… Gibi.

Sevgi gençleştirir. Kedi sevgisi bilmem kaç mislisiJ

Patili günler!

Tags

Comments are closed