Prefabrik havuz bakımı nasıl yapılır? Prefabrik havuzlara sahip olan insanlar, havuzun hijyenik ve temiz olması onlar için oldukça önemlidir. Çünkü sağlıklı ve temiz bir havuzda yüzmek aile fertlerini daha çok sevindirmektedir. Oldukça düşük bir maliyet ile tam teşkilatlı bir prefabrik havuz yapılabildiği gibi, prefabrik havuz bakımı da oldukça kolay yapılmaktadır. Prefabrik havuz bakımında sıvı klor kullanımı da önemlidir.

Prefabrik havuz,  betonarme havuzlardan daha düşük bir maliyetle kurulmakla birlikte daha kullanışlı olduğu için prefabrik havuz sayısı dünya genelinde oldukça artış göstermiştir. Bundan dolayı da prefabrik havuz sahipleri, “prefabrik havuz bakımı nasıl yapılır” gibi sorular sormakta ve tatmin edici yanıt aramaktadır. Sizler için prefabrik havuz bakımı hakkında detaylı bilgiler derledik.

Prefabrik Havuz Bakımı Nasıl Yapılır?

Prefabrik Havuz Bakımında Önemli Aşamalar

Temizlik ve bakım aşamalarının oldukça basit olmasından dolayı prefabrik havuz sayılarının artmasıyla birlikte dünya genelinde oldukça popüler hâle gelmiştir. Prefabrik havuz bakım aşamalarını şu şekilde sıralayabiliriz;

Kevgir (Skimmer) Temizliği

Kirli ve bakımsız prefabrik havuzlarda mantar oluşumu sıkça rastlanılan bir sorundur. Havuzda mantar oluşumunu engellemek ve daha temiz bir havuzda yüzmek için havuzun en az haftada bir kez fırçalanarak temizlenmesi gerekir. Kevgir ile havuz temizliğinde, havuzun içerisindeki elektrik temizlik bitene kadar kapatılmalıdır. Havuz temizliğinde havuz tuzu kullanılabilir.

Kevgir ile havuzun içerisindeki otları, böcekleri, yaprakları ve benzeri çöpleri temizlerken kevgirin havuzda yer alan ışık ve elektrik gibi düzeneklere zarar vermemeye özen gösterilmelidir.

Pompa ve Filtre Temizliği

Prefabrik havuzlarda pompa ve filtre temizliği oldukça önemli aşamalardan bir tanesidir. Suyun havuza düzenli ve sorunsuz bir şekilde pompalanması ve filtrelerin yaprak gibi atıklar ile tıkanması sağlıklı ve sorunsuz bir havuzun varlığına işaret eder.

Pompa ve filtre temizliği markadan markaya ve firmanın talimatlarıma göre değişkenlik gösterse de normal bir havuz pompası ve filtresinin günlük ortalama 8 saat çalışması ve ayda en az bir kere temizlenmesi yönündedir. Eğer firmanın talimatlarına uyulursa aile fertlerinin temiz bir havuza sahip oluşundan dolayı mutlu eder.

Havuz Şoklama

Prefabrik havuzun daha dayanıklı ve hijyenik olması için havuzlara belirli ölçüde klor atılmaktadır. Ancak aşırı klor veya havuzda fazlaca bekletilen klorlu su, havuzun içindeki suyu bulanıklaştırmakta ve havuzla birlikte insan cildini tahriş ederek zarar vermektedir. Hem insan sağlığı için hem de prefabrik havuz bakımında yüksek verim elde etmek için havuz şoklama yöntemi kullanılmamalıdır. Havuz Şoklama yöntemi için belirli kimyasalları belirli ölçüde kullanmakta büyük fayda vardır

Beyaztuz.com aracılığıyla tablet tuz, havuz tuzu, sıvı klor gibi çok sayıda ürünü güvenle temin edebilirsiniz. Bu site aracılığıyla havuzlarınıza bakım yapabilirsiniz.

Tags

Comments are closed