Kurşun cam nedir ve nasıl kullanılır? Kurşun, boyadan kurşuna kadar her türlü şeye katkı maddesi olarak uzun yıllardır kullanılan bir metaldir ve şimdi cam ürünler yapımında da kullanılmaktadır. Kurşun camın yapıldığı süreç, sıcak erimiş metalin sıvı kurşundan bir elektrik akımı geçirmeyi içeren radyasyon kalkan camı adı verilen bir işlemden geçmeye zorlanmasıdır.

Kurşun Camın Faydaları

Kurşun camın faydaları çoktur. Her şeyden önce, inanılmaz derecede güçlü bir malzemedir, bu da taşınması ve kullanması son derece güvenli olduğu anlamına gelir. Ayrıca kolayca kırılmaz veya parçalanmaz ve bu, çoğu cam türüne (örneğin pencereler gibi) göre büyük bir avantajdır. Cam aynı zamanda kırılmaz, bu da kurşun camı müzeler, tarihi yerler ve eşya toplamak için oldukça çekici bir seçenek haline getirir. Kurşun cam , radyasyon kalkanı cam olarak da bilinmektedir.

Kurşun Kaplama Nedir?

Kurşun kaplamalar yüzyılı aşkın bir süredir varlığını sürdürüyor. Bu işleme kurşun azaltma adı verilir ve galvanizleme, elektrokaplama ve soğuk iş kaplama gibi diğer yöntemlere göre birçok avantajı vardır. Kurşun kaplama, demir içermeyen metaller üzerinde korozyona dayanıklı bir kaplamadır. Ayrıca kullanılan alaşımın cinsine, kaplamanın kalınlığına ve yüzeyine ve bor ve çinko gibi belirli katkı maddelerine bağlı olarak metalin elektriksel iletkenliğini ve elektriksel mukavemetini artırma kabiliyetine sahiptir.

Dayanıklı Kurşun Levhalar Nelerdir?

Kurşun levha tabakaları yapmak için kullanılan kurşun geri dönüştürülebilir veya yeniden kullanılabilir ve elektrokaplama adı verilen bir işlemle elde edilir. Bu işlem, elektriğin, her ikisinin de birbirine bağlanmasını sağlayacak kadar yüksek bir voltajda kurşun veya antimon içeren kurşun plakalardan geçirilmesini içeriyor. Bu yapışmayı sağlamak için milyonlarca volt gerektiğinden, bu tabakalar son derece dayanıklıdır ve ağır kullanım ve hava koşulları gibi akla gelebilecek en sert koşullarda bile normal aşınma ve yıpranmaya karşı dirençlidir

Kurşun cam üretimi yaptırmak isterseniz, istanbulkursunvemetalsanayi.com.tr adresine giriş yapabilirsiniz. Ve ilgili ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

Tags

Comments are closed