Endüstriyel fırın ısıl işlem fırını servisi arıyorsanız hoş geldiniz. Fornax Software firması endüstriyel fırın ve ısıl işlem fırını konusunda hizmetler verebilmektedir. Bu hizmetlerin ne olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin.

Endüstriyel Fırın Servisi

Endüstriyel fırın, en basit tanımıyla endüstriyel faaliyetlerde kullanılan fırınlardır. İçeriğine yüklenen malzemeleri ısıtmak suretiyle işlem sıcaklıklarını yükselten ve bu sıcaklıkları istenen süre boyunca tutan ünitelere denmektedir. Endüstriyel faaliyetleri konusunda değişken ve oldukça çeşitli olabilir: çimento üretimi, cam ergitme, çelik – demir endüstrisi, seramik üretimi ve kireç imalatları bunlara örnek olabilir. Bu endüstriyel faaliyetlerin her biri, üretim sırasında bir bölümünde endüstriyel fırınlara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu fırınlar, endüstrinin konusuna göre ısıtma, pişirme veya ergitme gibi işlemler görmektedir. Endüstriyel fırınların çalışma koşulları, kullanım amaçlarına göre farklılık göstermektedir.

Isıl İşlem Fırını Servisi

Fornax Software firmasında ısıl işlemler; ürünlere işlenebilirlik veya nihai çalışma şartlarında talep edilen özellikleri kazandırmak amacıyla yapılmaktadır. Günümüzde kullanılan teknoloji ve sanayi ortamlarında ısıl işlemleri de gün yüzüne çıkmıştır, ürünlerin kullanım ömürlerini ve kalitelerini iyileştirmek amacı ile ısıl işlemi vazgeçilmez bir unsur haline gelmiştir.

Isıl işlem fırını çelik parçaların östenitik faz sıcaklığına kadar koruyucu bir gaz ortamında ısıtılabildiği fırın türüdür. Tavlama ve ısıtma süresince endogaz ve azot gibi koruyucu gazlarla dekarbürizasyon ve oksidasyon önlenirken propan, etan, metan, bütan gibi gazlarla karbonca zengin bir ortam elde edilmektedir.

Tags

Comments are closed