WP CACHE nedir? Neden kullanmalı? WordPress işletim sistemi kullanılmakta olan sitelerin hızlarının yükseltilebilmesi adına uygulayabileceğiniz farklı yöntemler bulunmaktadır. Wp Cache kelimesi bu sırada karşınıza çıkabilecek olan kelimelerin arasında yerini almaktadır. Wp cache nedir? Bu sistem sizlere web sitenizde sunucunuzun yükünü minimum miktara indirebilme adına verileri geçici olarak saklayabilme imkanı sağlamakta olan mekanizmadır. Burada saklanmakta olan veriler arasında web sitenizde kullanılan nesneler, fotoğraflar, ccs gibi verilerdir. Bunlar sitenizin performansını ciddi oranlarda etkileyeceği gibi cache’de yedeklenmesiyle beraber performansta artış olacaktır.

Neden WP Cache Kullanılmalı?

Bir web sitesinin rakiplerine göre daha ön plana çıkabilmesi adına hızlı olması gerekir. Kimse bir siteye girdiği zaman sayfanın yüklenmesini beklemek zorunda kalmak istemez. Bu yüzden yavaş sitelerin sıralaması arama motorunda geriye doğru gitmektedir. Doğru eklenti kullanımı ise bir web sitesinin gelişmesini sağlayacak olan faktörler arasındadır. Günümüzde WP CACHE kullanımı bu noktada ciddi önem arz eder. Bu tarz bir eklenti kullanmanız sizlere sitenizin sıralamasının daha üst seviyelere çıkmasını sağlayacaktır.

SEO ayarlarınızın doğru şekilde yapılabilmesi ve sıralamanızın yükselmesi adına bu tarz bir önbellek eklentisine ihtiyaç duyarsınız. Sitenizde yoğun bir trafik meydana gelse bile eklentinin kullanımı sayesinde mağduriyet yaşamadan müşterilerinize en iyi deneyimi sağlayabilmeniz mümkündür. Bu eklentiler PHP programlama diline dayanmaktadır. Sitenize gelen kullanıcılar PHP komut dosyası tarafından gösterilmekte olan bir sayfa ile karşı karşıya kalır. Ziyaretçiler ne zaman isterlerse sayfanızı hızlı bir şekilde görüntüleyebilmektedir.

Tags

Comments are closed