Başlıca CV Türleri Nelerdir?

CV türleri nelerdir? CV çeşitleri pozisyona göre değişim göstermektedir. Bir diğer adıyla iş başvuru formlarıdır. İş başvurusu yapmak için birden fazla cv örnekleri vardır. Genel olarak iş başvurusu için CV hazırlama konusunda yeterli bilgiye sahip olmayan kişiler ise CV nasıl hazırlanır? Şeklinde arayış içerisinde olmaktadır.

Başlıca CV Türleri Nelerdir?

Fonksiyonel-işlevsel cv çeşidi aynı sektörde işe devam için yapılan cv örneğidir. Bu cv çeşidinde, iş tecrübeleri ve uzmanlık alanları ön planda olmaktadır. Diğer cv türü bileşik cv türüdür. Bu cv çeşidi fonksiyonel cv ile benzer olsa da, daha çok içeriğinde maharet ve başarılar ön plandadır. En yaygın olan cv türü kronolojik cv- klasik cv çeşididir. Genellikle Türkiye ‘de sıklıkla bu cv kullanılır. Her sektörde kullanımı mevcuttur.

Resmi Evrak

Hazırlanması en kolay cv türüdür. Kişi aldığı eğitimleri, iş tecrübelerini ve en son iş geçmişini hazırlar. Bir diğer cv çeşidi performans cv türüdür. Kariyer anlamında gelişimi ile dikkat çeken bir cv türüdür. Cv türlerinden bir diğeri ise hedefe yönelik cv türüdür. Bu cv de yetenekler, beceriler, deneyimler ön planda olmaktadır. Bu cv alanında tecrübe ve deneyim istemektedir. Alternatif cv çeşidi ise, sanat anlamında çalışanlar için uygun cv türüdür. Yaratıcılık isteyen işlerde çalışanlar için en uygun cv çeşididir.

Özgeçmiş Türlerinin Önemi

Cv çeşidini doğru seçmek gerekir. Hangi alanda başvuru yapılacaksa ona uygun cv örneği ile başvuru yapılması uygun olacaktır. Cv’ yi doğru bir şekilde seçmek ve ön yazıyı iyi bir şekilde yazmak iş görüşmesi için sağlam bir adım olacaktır.

https://www.resmievrak.com/hazir-cv-ornekleri/

Tags

Comments are closed