Hemoroidektomi Nedir Neden Yapılır?

Hemoroidektomi nedir neden yapılır? Basur olarak da bilinen hemoroid, anüsteki şişmiş damarlar ve alt rektumdur. Kaşıntı, kanama ve ağrıya neden olabilirler. Çoğu insan, birkaç yaşam tarzı ayarlaması ve reçetesiz ilaçlarla semptomları hafifletebilir. Ancak şiddetli hemoroid hızla bir yaşam kalitesi sorunu haline gelebilir. Her şeyi denediyseniz, doktorunuza hemoroidektomi hakkında soru sormanın zamanı gelmiş olabilir. Bu arada gelin bu cerrahi prosedürü, neden yapıldığını ve iyileşmenin nasıl bir şey olduğunu inceleyelim.

Hemoroidektomi Nedir Neden Yapılır?

Hemoroidektomi nedir?

Hemoroidektomi, ister iç ister dış olsun hemoroidleri çıkarmak için yapılan ameliyattır. Cerrahi tipik olarak ilk tedavi yöntemi değildir. Ancak her şey başarısız olduğunda, hemoroidektomi güvenli ve etkili bir tedavi olup, hemoroidlerle yaşamayı kolaylaştırmakla kalmaz, onlardan tamamen kurtulur.

Hemoroidektomi neden yapılır?

Hemoroitleriniz şiddetliyse kaşıntı, kanama ve ağrıya neden olabilirler. Zamanla büyüyerek şişmeye devam edebilirler. İç hemoroid sarkması, hafif dışkı kaçırmaya, mukus akıntısına ve ciltte tahrişe neden olabilir. İç hemoroitlere giden kan akışı kesildiğinde (boğulduğunda) kangren olabilirler. Hemoroid oldukça yaygındır ve her dört yetişkinden üçünü hayatlarının bir noktasında etkiler.

Çoğu insan semptomları yönetmek için invazif olmayan yöntemler kullanabilir. Bunlar işe yaramadığında, hemoroidektomi etkili bir tedavi olabilir. Ayrıca kıl dönmesi, fissür konularında da Avrupacerrahi.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Tags

Comments are closed