Ahşap kompozit satış firması sizlerle. Deck, ahşap kompozit, pergole gibi çözümler günümüzde farklı alanlara modern bir görünüm kazandırmaktadır. Farklı mimari üslup ve özellikler, eski yıllardan günümüze kadar ulaşmıştır. Günümüz teknolojisi sayesinde artık istenilen alanlara çok özel çözümler sunulabiliyor.

Yapılar, kendilerini farklı iklimlere, manzaralara ve kültürel ihtiyaçlara adapte eder. Birbirleriyle örtüşen stiller ve hareketler, belirli bir mimari üsluba göre tasarlanır. Bu yazıda, tarih boyunca popüler olmayı başarmış 5 mimari üslup hakkında merak ettiklerinizi bulabilirsiniz!

Ahşap Kompozit Satış Firması

Ahşap kompozit satış firması sizlere en iyi şekilde yardımcı olacaktır. Eski mimari yapılarda ahşap kompozit gibi görünümlere rastlanmazken, günümüzde bu çözümler ile istenilen alanları daha modern bir görünüme kavuşturmak mümkündür.

New Kompozit Mimarlık

Klasik Mimari

Antik Yunan ve Roma’da ortaya çıkan klasik mimari, Neoklasik ve Yunan Revial Mimarisi de dahil olmak üzere dünya çapında birçok tasarım hareketini etkilemiştir. Modern dünyadaki en ünlü binalardan bazıları, eski Yunan ve Roma tasarımlarına dayanır. Klasik mimari, simetri ve oranlara odaklanır. Mermer, tuğla ve beton gibi malzemeler, orta eğimli çatılar, kutulu saçaklar, dekoratif kapı çerçeveleri bu mimari üslup ile özdeşleşmiştir. Günümüzde klasik mimarinin yerini büyük ölçüde modernizm ve çağdaş mimari almıştır. Yine de klasik mimari, artık ‘’yeni klasik’’ ismini alarak etkinliğini sürdürüyor.

Endüstriyel Mimari

Endüstrinin ihtiyaçlarını kolaylaştırmak için inşa edilen binalar, endüstriyel mimari tarzını ifade eder. İşlevsellik ve tasarımın birleştiği bu üslup, depolar, dökümhaneler, çelik fabrikalar gibi sanayileşmiş her türlü alanda tercih edilebilir. Öne çıkan özellikleri arasında geniş ve açık kat planları, yüksek tavanlar, dış cephede süsleme kullanılmaması yer alır.

Art Deco Mimari

Dünyanın birçok ülkesinde yaygın olan bu mimari üslup, 1920’lerde ve 30’larda hem ABD hem de Avrupa’da popüler olan Art Deco hareketinin bir parçasıdır. Art Deco mimarisinin en eski örnekleri Empire State Binası ve Rockefeller Center gibi ikonik binalar diyebiliriz. Art Deco binalarda toprak, dekoratif cam, krom, çelik ve alüminyum gibi malzemeler kullanılır. Bununla birlikte geometrik desenler, zıt renkler, farklı pencere tasarımları da Art Deco ile bütünleşmiştir.

Brütalist Mimari

Bu akım, 1950’lerden bu yana etkisini sürdürüyor. Basit, blok benzeri, devasa beton yapılarla karakterize olan Brütalist mimari, cesur bir görünüm vadeder. Tek renk kullanımı, basit grafikler ve çizgiler Brütalist tasarımda sıklıkla kullanılır. Stilin etkisi günümüzde dekorasyon, mobilya ve nesne tasarımında da görülebilir.

Çağdaş Mimari

Çağdaş mimari üslup, birbirinden radikal şekilde farklı görünen bir dizi günümüz bina stilini içeren kapsamlı bir ifadedir. Çağdaş mimari, 20. yüzyılın ilk yarısında modern dönemi ve 90’lı yıllar boyunca postmodern dönemini etkiledi. Eğimli çizgiler, yuvarlak formlar, alışılmadık hacimler, asimetri ve açık kat planları çağdaş mimarinin öne çıkan özelliklerindendir. Ayrıca günümüzde büyük öneme sahip sürdürülebilirlik, çağdaş mimari ile yakından ilişkili bir kavramdır.

Yaşam Alanlarınıza Mimari Çözümler

Eğer yaşam alanlarınıza yeni bir görünüm kazandırmak isterseniz, deck, ahşap kompozit, pergole gibi uygulamalardan yararlanabilirsiniz. Bunun için Ahsapkompozitdeck.net internet sitesine giriş yapabilirsiniz.

Tags

Comments are closed