Google Alternatifi Petal Search Artık Sahnede!

Google alternatifi petal search artık sahnede! 2020’de düzenlenen geliştirici konferansı ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Huawei, kendisi bir arama motoru üretip ismini Petal Search koydu.

Büyük adımı ile gündeme damga vuran Huawei’deki bu yeniliği duyuran isim ise Çinli bir şirkette üst düzey yönetici olarak çalışan Zhang Pingan oldu. Petal Search, mobil cihazlarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

İlk aşamada ise akıllı telefon kullanıcılarına hitap edecek özellikte dizayn edilmiştir. Petal Search şuan da 170den çok ülkede kullanılırken, 50 den fazla dile sahiptir. Aynı zamanda 20’den fazla sektörde faaliyet gösteriyor. Son günlerde teknoloji haberleri içerisinde Google ile Huawei’in arama motoru savaşı hayli gündemde. Petal Search’ün sektöre tutunup tutunamayacağı hayli merak konusu.

Google Alternatifi Petal Search Artık Sahnede!

Google Alternatifi Petal Search Artık Sahnede!

Huawei, Google’ı devre dışı bırakmak isteği için bu şekilde bir arama motoru Üretti. Haziran 2020’de uygulama mağazasına eklenen Petal Search, donanım açısından biraz geri planda dursa da; Huawei’nin gözünde Google’ın yeni rakibi.

Mobil servisleri için hazırlanan hizmet motorları arasında yer alan sistemler; Ödeme sistemi, reklam hizmeti, tarama motoru, harita yazılım ile arama motoru. Huawei imzalı hazırlanan akıllı arama seçeneğinde de 5 özellik bulunuyor. Bu özellikler;

  • Lokal arama: Hem rehberinizdeki kişileri hem de telefonunuzdaki kayıtlı mesajlarınızı bulur.
  • Ağ araması: Yanlış bilgilerin önüne geçerek search sonuçlarının Baidu tarafından ekrana yansıtılan sonuçlar ile uyumlu olmasını sağlar.
  • Müzik ile video araması: Huawei müzik ile Huawei video servislerini kullanarak müzik ile video araması yapar.
  • Uygulama araması: Huawei telefonları ile uyumlu olarak çalışan uygulamaların tespitini sağlar.
  • Entegre arama: Uygulamalar ile haberler ve videolar dâhil olmak üzere bütün kategorilerde arama yapar.

https://technesil.com üzerinden en güncel teknoloji haberlerine ve yeni arama motoru ile ilgili tüm gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Tags

Comments are closed