Ek gıdaya bebeklerde ne zaman geçilir?Bebeklerde ek gıdaya geçiş zamanının belirlenmesi çok büyük bir öneme sahiptir. Çünkü ek gıdaya geçişte geç kalmak kadar ek gıdaya erken başlamanın da pek çok zararı bulunmaktadır. Bebeğinizin ek gıdaya geçiş zamanını mutlaka aylık takibinizi gerçekleştiren doktorunuz ile beraber vermeniz gerekir.

Bebeğin kilo alması normal hızında gittiği sürece kesinlikle ek gıdaya geçiş için acele edilmemeli ve ilk 6 ay boyunca bebeğe sadece anne sütü verilmelidir. Yapılan araştırmalar anne sütünün bebek için gereken tüm mineralleri ve vitaminleri içerdiğini ortaya koymaktadır. Anne sütü emen bebeğe su da dahil olmak üzere başka hiçbir şey verilmemelidir.

Annemce

İlk Ek Gıda Yoğurt Olmalı

Bebeğin ihtiyacı olan her şey anne sütünün içerisinde fazlası ile bulunmaktadır. Ek gıdaya geçiş doktorunuz tarafından daha erken bir dönemde tavsiye edilmediyse 6. ayın içerisinde olabilir. Bebeğin ek gıdaya başlamaya hazır olması için destekli olarak rahat bir şekilde oturabilmesi ve kafasını dik olarak tutabilmesi gerekmektedir.

Bebeklerde ek besin olarak ilk başlanması gereken yoğurttur. Yoğurt yapı itibari ile anne sütüne en yakın besin olduğu için ek gıdaya geçiş döneminde ilk olarak yoğurttan faydalanılmaktadır. Ancak bebek için yoğurt mutlaka evde özel olarak günlük mayalanmalıdır.

Anne, bebekler ile ilgili daha güncel bilgiler için https://www.annemce.com/ internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Çok sayıda güncel içeriğe kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Tags

Comments are closed