Adana ticaret hukuku avukatı mı arıyorsunuz? Hukuksal anlamda pek çok sorunu en hızlı ve en doğru kanallar aracılığıyla çözen Avukat Saim İncekaş Hukuk Bürosu, danışanlarına ticaret hukuku alanında da oldukça önemli hizmetler vermektedir. Peki, ticaret hukuku nedir? İşte detaylar.

Ticaret hukuku, ticaret ile ilgili olan faaliyetleri düzenlemektedir Ayrıca bu hukuk dalı, yürürlükte yer alan mevzuatın da bütünü şeklinde açıklanmaktadır. Ticaret hukuku, özel hukukun dalı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Borçlar hukukuyla yakın bağlantısı vardır fakat temel pek çok noktada birbirinden ayrıldıklarını da söylemek isteriz. Bu hukukun temel dayanağı, Türk Ticaret Kanunu’dur. Hem ticaret hem üretim hem de tüketim arasında köprü görevi gördüğünün de altını çizmek isteriz.

Ticaret hukuku, sağlıklı ticari ilişkilerin oluşması amacıyla ticari olan işletmeleri ve ticari ilişkileri düzenlemektedir. Sizler de, ticari ilişkilerinizin daha sağlıklı yürümesi adına bizlere kolaylıkla başvurabilirsiniz. Var olan anlaşmazlıklarınızı, ticaret hukuku kapsamında en sağlıklı şekilde çözüme kavuşturmak isteriz.  Bu konuda son derece profesyonel olan Adana avukat ticari ilişkilerinizi hukuki anlamda düzenlemeye her daim hazır vaziyettedir.

Tags

Comments are closed